Απολαύστε υπέροχα σπαράγγια!

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Παρακαλούμε αφιερώστε λίγα λεπτά και συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο μας!

Απολαύστε υπέροχα σπαράγγια!

Σπαράγγια και συνταγές!

Σαλάτα με ζυμαρικά και σπαράγγια

Υλικά (για 4 άτομα):

350 γρ. πέννες, 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, 16 σπαράγγια (περίπου 350 γραμμάρια), κομμένα σε κομμάτια, 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο, 300 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση, ¼ κουταλάκι αλάτι, ¼ κουταλάκι φεσκοτριμμένο πιπέρι, ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα ή τριμμένο τυρί.

 

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν πάνω στη συσκευασία.Όσο βράζουν οι πέννες, σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάλτε το ελαιόλαδο και σωτάρετε τα σπαράγγια για4 λεπτά.  Αναμίξτε με το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.Προσθέστε τα τοματίνια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου πέντε λεπτά. Στραγγίξτε τις πέννες και ανακατέψτε μαζί με την παρμεζάνα. Προσθέστε τα σπαράγγια και τα τοματίνια και σερβίρετε με λίγο φρέσκο βασιλικό.

Σπαράγγια αυγολέμονο

Υλικά (για 4 άτομα):

32 σπαράγγια (περίπου 700 γραμμάρια), ζωμό λαχανικών, 2 κρόκους αυγών, χυμό από 1 λεμόνι, 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση:

Με ένα μικρό μαχαιράκι αφαιρούμε τη φλούδα από το κοτσάνι των σπαραγγιών, χωρίς να πειράξουμε την κορυφή. Τα δένουμε σε μπουκέτο. Βάζουμε λίγο ζωμό (ή σκέτο αλατισμένο νερό) να βράσει και τοποθετούμε τα σπαράγγια όρθια να καλύπτονται μέχρι τη μέση περίπου.

Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ σε μικρό κατσαρόλι. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγο από το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι αν χρειάζεται. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας να πήξει η σως. Τοποθετούμε τα σπαράγγια στο πιάτο και περιχύνουμε με τη σως αυγολέμονο. Μπορεί να συνοδεύσει ψητά πουλερικά.

Ομελέτα με φέτα και σπαράγγια

Υλικά (για 4 άτομα):

20 λευκά σπαράγγια (περίπου 450 γραμμάρια), 6 αυγά, 200γρ., τυρί φέτα, 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο, μαϊντανό, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση:

Κόβουμε τη βάση των σπαραγγιών και  αφαιρούμε τη φλούδα από τα κοτσάνια, χωρίς να πειράξουμε την κορυφή. Τα τεμαχίζουμε σε κομμάτια του 1εκ. περίπου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα τεμαχισμένα σπαράγγια, αλτοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν σε σιγανή φωτιά, αναδεύοντας συχνά με προσοχή. Χτυπάμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη φέτα χοντροθρυμματισμένη και τον μαϊντανό. Χύνουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι με τα σπαράγγια, πριν αυτά αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Ψήνουμε την ομελέτα στο βαθμό προτίμησής μας και την σερβίρουμε καυτή με συνοδευτικό πράσινη σαλάτα.

3+1 λόγοι για να τρώμε σπαράγγια

1 Τα σπαράγγια έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως τις απαραίτητες βιταμίνες Α,C & Κ1, μέταλλα και φυλλικό οξύ αλλά ταυτοχρόνως είναι λαχανικό με λίγες θερμίδες.

2 Οι φυτικές ίνες που περιέχουν συνεισφέρουν στην υγεία του πεπτικού συστήματος.

3 Τα σπαράγγια περιέχουν κάλιο, ένα μέταλλο που δρα ως ηλεκτρολύτης στον οργανισμό.

+1 Eίναι εύκολο να προστεθεί στη διατροφή μας!

Προστίθενται εύκολα στη διατροφή μας αφού μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς και διάφορους απλούς τρόπους, όπως βράσιμο, ψήσιμο στη σχάρα, στον ατμό και σοτάρισμα, ενώ συνοδεύουν ιδανικά κρέας και ψάρι και συνδυάζονται σε παρασκευές στο φούρνο και την κατσαρόλα αλλά και σε σαλάτες, φριτάτες, ομελέτες και τηγανητές πατάτες κλπ.

Ακολουθήστε μας στα social media!