Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «EU F & V CONSUMPTION – Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης φρούτων και λαχανικών στην Εσωτερική αγορά της ΕΕ», το project «Go greener, Feel better» υποστηρίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Αθήνας (International Children ‘s Film Festival).

Το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών περιλαμβάνοντας ένα πλούσιο και διασκεδαστικό πρόγραμμα ταινιών από όλο τον κόσμο, έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει παιδιά και νέους μέσω της χρήσης ενός επιδραστικού αφηγηματικού μέσου, όπως είναι ο κινηματογράφος. Ακόμα, φιλοδοξεί να ενισχύσει το διάλογο μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Δημόσια και ιδιωτικά σχολεία προσκαλούνται για να συμμετάσχουν στις αποκλειστικές σχολικές προβολές και στα ειδικά σχεδιασμένα σχολικά προγράμματα για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και σε διάφορες γλώσσες. Το φεστιβάλ εστιάζει σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και Γυμνασίου.

Οι προβολές του Φεστιβάλ ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2022 και πραγματοποιούνται στον κινηματογράφο Δαναό και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ενώ αναμένονται να προστεθούν και άλλοι χώροι προβολών. Η χορηγία απευθύνεται σε τουλάχιστον 5.000 παιδιά με τις οικογένειές τους και περιλαμβάνει:
• Αναπαραγωγή ενός ενημερωτικού βίντεο πριν από κάθε προβολή, το οποίο θα μεταφέρει τα μηνύματα με τρόπο κατάλληλο για αυτή την ηλικιακή ομάδα.
• Διανομή σνακ ακτινιδίου πριν από κάθε προβολή
• Διανομή φυλλαδίου ειδικά σχεδιασμένου για παιδιά.
• Ενημέρωση των παιδιών και εκπαίδευσή τους στα μηνύματα της Δράσης, (ομιλία προς τα παιδιά σχετικά με τη θρεπτική αξία των φρούτων και λαχανικών και συγκεκριμένα των δυο προϊόντων, σπαράγγι και ακτινίδιο)

Τέλος, κατά τη διάρκεια της τριετούς καμπάνιας προώθησης για το Ευρωπαϊκό Σπαράγγι και Ακτινίδιο, αντίστοιχες ενέργειες θα συνεχίσουν να υλοποιούνται στην Αθήνα, τη Στουτγάρδη και τη Στοκχόλμη.