Το «Go Greener, feel better», είναι μία προωθητική καμπάνια του Ευρωπαϊκού προγράμματος “EU F & V CONSUMPTION”, που στοχεύει στη βελτίωση της ενημέρωσης για τα πλεονεκτήματα των ευρωπαϊκών φρούτων και λαχανικών, καθώς και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και κατανάλωσής τους στη Σουηδία, τη Γερμανία και την Ελλάδα.

Το πλήρες όνομα του προγράμματος είναι «EU F & V CONSUMPTION – Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης φρούτων και λαχανικών στην Εσωτερική αγορά της ΕΕ» και προωθείται από τον «Αγροτικό Σύλλογο Νεάπολης – Αγρινίου» από την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 3 ετών (2022-2025), και επωφελείται από τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 114/2014 (Ενημερωτικές δράσεις προώθησης των αγροτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά).

Τα υπό προώθηση φρούτα και λαχανικά είναι το σπαράγγι και το ακτινίδιο από την Ελλάδα. Τα ενδεικτικά προϊόντα της καμπάνιας ενσωματώνουν και αναδεικνύουν τέλεια τις ιδιαιτερότητες των μεθόδων γεωργικής παραγωγής των αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ και επιπλέον αναδεικνύουν την ποιότητα και τον μοναδικό χαρακτήρα των ευρωπαϊκών προϊόντων.

Η εκστρατεία αναπτύσσεται σε τρεις επικοινωνιακές κατευθύνσεις: προς τους καταναλωτές, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης/Τύπο και τους επαγγελματίες του HoReCa, προωθώντας τα ευρωπαϊκά αγροδιατροφικά προϊόντα με τους ακόλουθους στόχους:

Αύξηση της ευαισθητοποίησης, που παρέχει γνώση των πλεονεκτημάτων και της διατροφικής αξίας των σπαραγγιών και των ακτινιδίων

Αύξηση της κατανάλωσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών (F&V) και ιδιαίτερα των σπαραγγιών και των ακτινιδίων, στο πλαίσιο της προώθησης των ορθών και ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών που αποτελούν προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ευρωπαϊκό Σπαράγγι
Ευρωπαϊκό Πράσινο Ακτνίδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *